038 - 206 40 02

Erfrecht advocaat nodig in Zwolle?

Wat is een legaat?

Een legaat is een bepaling in een testament waarin u een bepaald goed, onroerend goed of geldbedrag aan een bepaald iemand kunt nalaten. U kunt op deze manier zelf bepalen wat naar wie gaat, zonder dat uw erfgenamen de verdeling zelf maken. Ook kunt u via een legaat iemand buiten uw reguliere erfgenamen om iets nalaten. Hulp nodig? Een erfrecht advocaat in Zwolle van Arslan & partners advocaten B.V. helpt u van A tot Z.

Alleen goederen nalaten?

Als u iemand alleen bepaalde goederen wilt nalaten, dan is het niet noodzakelijk om dit in een testament op te laten nemen. Via een codicil, een handgeschreven brief met datum en handtekening, kunt u ook iemand iets nalaten. U hoeft dan niet naar een notaris, maar u kunt hierin geen geldbedragen of onroerende zaken in zetten.

Wat staat er in een legaat?

In een legaat moet een duidelijke beschrijving staan van hetgeen u wilt geven en wie de ontvanger (legataris) is. U kunt zowel goederen, onroerende zaken als geldbedragen opnemen in een legaat. Een legataris is, anders dan een erfgenaam, niet verantwoordelijk voor eventuele schulden. Eventuele schulden hebben wel voorrang op de vordering van de legataris. Hierdoor kan het dus zijn dat de legataris minder of zelfs helemaal niets krijgt, omdat eerst de schulden moesten worden voldaan.

Een legataris moet erfbelasting betalen over het legaat als de waarde hiervan boven de van toepassing zijnde vrijstelling uitkomt. Wilt u meer weten over uw rechten en plichten rondom legaatbepalingen? Of is er een conflict ontstaan over een legaat? Schakel dan in Zwolle of in de wijde omgeving van Zwolle onze erfrecht specialisten in.

 

Arslan & partners advocaten

Na 15 jaar passie en toewijding zijn wij uitgegroeid tot een groep veelzijdige specialisten. Op verschillende rechtsgebieden staan wij particulieren en ondernemers bij. Onze verschillende afdelingen wisselen kennis en ervaring uit, waardoor wij bijzondere rechtsbijstand kunnen geven. Wij vinden laagdrempeligheid belangrijk en de deur staat dan ook altijd wijd open. Stap gerust bij ons binnen.

 

Waarom Arslan & partners advocaten?

  • 100% aandacht voor uw zaak
  • Korte lijnen en betrokkenheid
  • Ook voor mediation

Werkgebied

Zwolle, Meppel, Kampen, Ommen, Hasselt en Genemuiden.

Afspraak inplannen

Via het afspraakformulier kunt u aangeven wat u is overkomen.
Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op om een afspraak in te plannen.

shortcodeCommand = [bono_form]

Diensten

• Mediation
• Erfenis geschil oplossen
• Juridische kwesties rondom erfbelasting
• Testament aanvechten

Werkgebied

Zwolle, Meppel, Kampen, Ommen, Hasselt en Genemuiden.

Hoofdvestiging