038 - 206 40 02

Erfrecht advocaat nodig in Zwolle?

Overweegt u om te schenken?

U kunt ook tijdens uw leven een deel van uw vermogen schenken. Dit doet u bijvoorbeeld als u uw kinderen of kleinkinderen financieel wilt ondersteunen. Bovendien biedt schenken vaak vaak fiscale voordelen, omdat er minder erfbelasting hoeft te worden betaald. Laat een ervaren erfrecht advocaat in Zwolle van Arslan & partners advocaten B.V. u bijstaan.

Schenkbelasting

Als u een schenking gaat doen, moet u rekening houden met een aantal zaken binnen het schenkingsrecht. Het kan namelijk veel uitmaken wanneer u welk bedrag aan wie schenkt. Dit heeft vooral te maken met de hoogte van de schenkbelasting. Als de ontvanger immers veel schenkbelasting moet betalen over het bedrag, is dat zonde van de schenking. De hoogte van de schenkbelasting hangt af van de relatie met de ontvanger en de waarde van de schenking.

Wilt u weten wat u belastingvrij kunt schenken en wat de beste opties zijn in uw situatie? In de regio Zwolle kunt u onze specialisten inschakelen voor professioneel advies.

Schenken op papier

U kunt ook schenken zonder dat er contant geld aan te pas komt. U doet dan een schenking op papier. Dit doet u als uw vermogen in beleggingen of onroerend goed zit. Schenken op papier moet altijd bij de notaris worden vastgelegd en kan pas opgeëist worden als u komt te overlijden.

Hulp bij uw conflict

Heeft u of iemand anders een schenking gedaan en zijn daar juridische kwesties uit gekomen? Wilt u meer weten over uw rechten en plichten rondom schenken en wat de opties zijn in uw situatie? Kom langs op ons kantoor in Zwolle om de mogelijkheden te bespreken!

 

Arslan & partners advocaten

Na 15 jaar passie en toewijding zijn wij uitgegroeid tot een groep veelzijdige specialisten. Op verschillende rechtsgebieden staan wij particulieren en ondernemers bij. Onze verschillende afdelingen wisselen kennis en ervaring uit, waardoor wij bijzondere rechtsbijstand kunnen geven. Wij vinden laagdrempeligheid belangrijk en de deur staat dan ook altijd wijd open. Stap gerust bij ons binnen.

 

Waarom Arslan & partners advocaten?

  • 100% aandacht voor uw zaak
  • Korte lijnen en betrokkenheid
  • Ook voor mediation

Werkgebied

Zwolle, Meppel, Kampen, Ommen, Hasselt en Genemuiden.

Afspraak inplannen

Via het afspraakformulier kunt u aangeven wat u is overkomen.
Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op om een afspraak in te plannen.

shortcodeCommand = [bono_form]

Diensten

• Mediation
• Erfenis geschil oplossen
• Juridische kwesties rondom erfbelasting
• Testament aanvechten

Werkgebied

Zwolle, Meppel, Kampen, Ommen, Hasselt en Genemuiden.

Hoofdvestiging