038 - 206 40 02

Erfrecht advocaat nodig in Zwolle?

Wat is een verklaring van erfrecht?

Een verklaring van erfrecht is een officiële verklaring die wordt uitgegeven door de notaris waarin is opgenomen wat de nalatenschap is en wie de erfgenamen zijn. Voor deze verklaring raadpleegt een notaris de akte van overlijden, het Centraal Testamentenregister, de registers van de Burgerlijke Stand en het huwelijksgoederenregister. Aan de hand van deze gegevens kan de verklaring van erfrecht worden opgemaakt. De erfrecht advocaat in Zwolle staat voor u klaar.

Wanneer is deze verklaring nodig?

De verklaring van erfrecht is niet verplicht, maar in veel gevallen heeft u deze wel nodig. Zonder de verklaring blijven bankrekeningen geblokkeerd en krijgt u geen verzekeringsgeld of partnerpensioen uitgekeerd. U moet dan kunnen aantonen dat u gerechtigd bent om hier bij te kunnen.

Onlangs is besloten dat u in een bepaalde standaardsituatie geen verklaring van erfrecht hoeft aan te vragen. Het gaat dan om de situatie waarin er sprake is van een langstlevende partner, de overledene geen testament heeft opgesteld en waarin het totale saldo van alle bankrekeningen van de overledene lager uitvalt dan €100.000,-. Als u niet zeker weet of u een verklaring van erfrecht nodig heeft, dan kunnen wij u hierover adviseren.

Wel moet er een verklaring bij de bank worden getekend, zodat de bank niet aansprakelijk kan worden gesteld voor de (juridische en fiscale) gevolgen van het vrijgeven van de bankrekeningen. Wilt u meer weten over de regels rondom deze verklaring? Of bent u in conflict met banken of mede-erfgenamen? Schakel dan in Zwolle en in de omgeving van Zwolle onze erfrecht advocaten in.

 

Arslan & partners advocaten

Na 15 jaar passie en toewijding zijn wij uitgegroeid tot een groep veelzijdige specialisten. Op verschillende rechtsgebieden staan wij particulieren en ondernemers bij. Onze verschillende afdelingen wisselen kennis en ervaring uit, waardoor wij bijzondere rechtsbijstand kunnen geven. Wij vinden laagdrempeligheid belangrijk en de deur staat dan ook altijd wijd open. Stap gerust bij ons binnen.

 

Waarom Arslan & partners advocaten?

  • 100% aandacht voor uw zaak
  • Korte lijnen en betrokkenheid
  • Ook voor mediation

Werkgebied

Zwolle, Meppel, Kampen, Ommen, Hasselt en Genemuiden.

Afspraak inplannen

Via het afspraakformulier kunt u aangeven wat u is overkomen.
Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op om een afspraak in te plannen.

shortcodeCommand = [bono_form]

Diensten

• Mediation
• Erfenis geschil oplossen
• Juridische kwesties rondom erfbelasting
• Testament aanvechten

Werkgebied

Zwolle, Meppel, Kampen, Ommen, Hasselt en Genemuiden.

Hoofdvestiging