038 - 206 40 02

Erfrecht advocaat nodig in Zwolle?

Hoe werkt het erfrecht?

Binnen het erfrecht zijn de regels rondom erven en schenken vastgelegd. Wat gebeurt er met bezittingen en schulden van iemand als die overlijdt? Hoe zit het met schenkbelasting en wat kunt u allemaal bepalen in een testament? Onze erfrecht advocaat in Zwolle biedt antwoord op al deze vragen. In Zwolle en in de omgeving van Zwolle staan wij voor u klaar om deze antwoorden te verstrekken, u te adviseren en zo nodig voor u te procederen.

Erfopvolging via wettelijke bepaling

Er zijn er twee manieren om erfgenaam te worden, namelijk op basis van de wettelijke bepaling of op basis van een testament. Via de wettelijke bepaling, die geldt op het moment dat er geen testament is, wordt er via een wettelijk bepaalde volgorde gekeken wie in aanmerking komt als erfgenaam. Iemand komt pas in aanmerking als er in een eerdere groep geen erfgenamen zijn:

1. Langstlevende echtgenoot en kinderen
2. Broers en zussen van de overledene
3. Grootouders en hun (klein)kinderen en ooms, tantes, neven en nichten
4. Overgrootouders en afstammelingen tot in de zesde graad

Als u zelf wilt beslissen wie uw erfenis afhandelt, wie uw erfgenamen zijn en wie wat krijgt, dan kunt u een testament op laten stellen.

Problemen rondom verdeling

Bij de verdeling van een erfenis ontstaan regelmatig conflicten. Dit gebeurt meestal wanneer er geen testament is opgesteld, of wanneer er onduidelijkheden bestaan over de interpretatie ervan. Een erfrecht advocaat biedt in dat geval uitkomst. In Zwolle en omstreken bent u bij Arslan & partners advocaten B.V. aan het juiste adres!

 

Arslan & partners advocaten

Na 15 jaar passie en toewijding zijn wij uitgegroeid tot een groep veelzijdige specialisten. Op verschillende rechtsgebieden staan wij particulieren en ondernemers bij. Onze verschillende afdelingen wisselen kennis en ervaring uit, waardoor wij bijzondere rechtsbijstand kunnen geven. Wij vinden laagdrempeligheid belangrijk en de deur staat dan ook altijd wijd open. Stap gerust bij ons binnen.

 

Waarom Arslan & partners advocaten?

  • 100% aandacht voor uw zaak
  • Korte lijnen en betrokkenheid
  • Ook voor mediation

Werkgebied

Zwolle, Meppel, Kampen, Ommen, Hasselt en Genemuiden.

Afspraak inplannen

Via het afspraakformulier kunt u aangeven wat u is overkomen.
Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op om een afspraak in te plannen.

shortcodeCommand = [bono_form]

Diensten

• Mediation
• Erfenis geschil oplossen
• Juridische kwesties rondom erfbelasting
• Testament aanvechten

Werkgebied

Zwolle, Meppel, Kampen, Ommen, Hasselt en Genemuiden.

Hoofdvestiging