038 - 206 40 02

Erfrecht advocaat nodig in Zwolle?

Ontvangt u een erfenis?

Als u een erfenis krijgt, is dat vaak het gevolg van een emotionele gebeurtenis. Daarom is het vaak moeilijk om objectief te blijven tijdens de verdeling hiervan. Vaak wordt er iemand aangewezen die namens alle erfgenamen de erfenis verdeelt, de executeur. Uiteindelijk moet wel iedere erfgenaam instemmen met de verdeling. Hier ontstaan vaak geschillen over. Is er sprake van een conflict? Dan is het verstandig om een erfrecht advocaat in te schakelen. De erfrecht advocaat in Zwolle van Arslan & partners advocaten B.V. staat u van A tot Z bij.

Verklaring van erfrecht

Als erfgenaam komt er overigens meer op u af dan alleen de verdeling van de erfenis. Naast het regelen van de uitvaart moet u vaak ook bankzaken regelen, uitkeringsinstanties van het overlijden op de hoogte brengen, abonnementen en lidmaatschappen opzeggen, de woning leegruimen en meer. Maar voordat u veel van deze zaken kunt regelen, heeft u vaak een verklaring van erfrecht nodig.

Aanvaarden of verwerpen?

Als u een erfenis krijgt, kunt u ervoor kiezen om deze te aanvaarden, te verwerpen of beneficiair te aanvaarden. De keuze maakt u aan de hand van de hoeveelheid waardevolle spullen, de hoogte van eventuele schulden en de hoogte van het vermogen. Als er alleen maar schulden zijn is het immers niet aantrekkelijk om de erfenis te ontvangen.

Hoe zit het met de erfbelasting?

Een ander belangrijk aspect aan een erfenis is de erfbelasting. Hoeveel belasting u over de erfenis betaalt is afhankelijk van de waarde van de erfenis en uw relatie tot de erflater.

Heeft u vragen over uw rechten en plichten omtrent een erfenis of komt u samen met uw familieleden niet uit de verdeling van de erfenis? Schakel dan een erfrecht advocaat in. In Zwolle en in de omgeving van Zwolle staat Arslan & partners advocaten B.V. voor u klaar!

 

Arslan & partners advocaten

Na 15 jaar passie en toewijding zijn wij uitgegroeid tot een groep veelzijdige specialisten. Op verschillende rechtsgebieden staan wij particulieren en ondernemers bij. Onze verschillende afdelingen wisselen kennis en ervaring uit, waardoor wij bijzondere rechtsbijstand kunnen geven. Wij vinden laagdrempeligheid belangrijk en de deur staat dan ook altijd wijd open. Stap gerust bij ons binnen.

 

Waarom Arslan & partners advocaten?

  • 100% aandacht voor uw zaak
  • Korte lijnen en betrokkenheid
  • Ook voor mediation

Werkgebied

Zwolle, Meppel, Kampen, Ommen, Hasselt en Genemuiden.

Afspraak inplannen

Via het afspraakformulier kunt u aangeven wat u is overkomen.
Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op om een afspraak in te plannen.

shortcodeCommand = [bono_form]

Diensten

• Mediation
• Erfenis geschil oplossen
• Juridische kwesties rondom erfbelasting
• Testament aanvechten

Werkgebied

Zwolle, Meppel, Kampen, Ommen, Hasselt en Genemuiden.

Hoofdvestiging